“Ma az összes elszakított területről hoztak hozzánk szilvát”

gasztronómia
2017 szeptember 16., 20:17
comments 172

“Ma az összes elszakított területről hoztak hozzánk szilvát, hogy ebből megfőzzük a Kárpát-medence lekvárját, a nemzeti összetartozás jelképeként”

Ezzel kezdte a Bejelentést Boldog István fideszes frakcióvezető-helyettes a kétpói II. Alföldi Lekvárfőző Fesztivál és a Vándorló Bográcsok Találkozóján. A Bejelentés maga arról szólt, hogy kész a lekvár. 

A Kárpát-medence lekvárja nem azt jelenti, hogy mindenkit belefőznek a Medencéből, hanem hogy egy rakás helyről hoznak szilvát, amiből nagy, közös lekvárt főznek. Az teljesen világos, hogy ez hogyan jelképezi a magyarok összetartozását, az kevésbé, hogy a lekvár, legyen bármilyen finom, hogyan fogja biztosítani a magyar hegemóniát még ezer évre az egész Medencében. Lehet, hogy adunk belőle ajándékba a románoknak, huculoknak, szerbeknek, bunyevácoknak, szlovákoknak és a többieknek, amitől ők odaragadnak és képtelenek lesznek dominálni. 

A szuperlekvárból Áder János, Orbán Viktor és Kövér László egész biztosan kapni fog ajándékba, mert azt Boldog képviselő megemlítette.

Hegemónialekvár-ügyben ez volt a korábbi cikkünk:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.