Több száz járatot töröl a Ryanair a következő hat hétben

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A fapados légitársaság bejelentette, hogy a következő másfél hónapban napi 40-50 járatot kell törölnie a személyzett beragadt szabadságai miatt. A Ryanair szerint az intézkedés célja, hogy javítsanak a pontosságon, amely szeptember első két hetében 80 százalék alatti szintre esett vissza. 

Fotó: Andreas Arnold / AFP

A társaság szóvivője elmondta, hogy a nyári csúcsidő miatt a pilóták és a kísérő személyzet éves szabadságai szeptemberre és októberre sűrűsödtek be, ami miatt megnőtt a várakozási idő az ellenőrzéseknél. Ráadásul az elmúlt két hétben a sztrájkok is hozzáadtak a késésekhez. Ezért a következő hat hétben, amíg nem indul el novembertől a téli menetrend, a Ryanair törli a járatainak majdnem 2 százalékát. Ettől azt várják, hogy a javíthatják a járatok pontosságát. 

A Guardian szerint ha csak napi 40 járatot törölnek, akkor 90 százalékos kihasználtsággal számolva, összesen 285 ezer utazást érint az intézkedés.A Ryanair először pénteken értesítette e-mailben az utasokat a változásról. Ebben visszatérítést vagy pótdíjmentes járatváltást ajánlott nekik. Az utasok közül többen dühösen reagáltak a hírre, és azzal vádolták a társaságot, hogy tönkretette a hétvégi terveiket.