A Citigroup volt vezetője szerint öt éven belül (!) szűnhet meg a banki állások harmada

Vikram Pandit, a Citigroup korábbi vezetője szerint a mesterséges intelligencia és a robotok nagyon rövd időn belül fogják átalakítani a bankvilágot. Ezt sokan mondják mások is, Pandit viszont a szokottnál is gyorsabb változásokra számít. Szerinte öt éven belül eltűnhet a banki munkák 30 százaléka, a változás főleg a backoffice-t érintheti majd. 

Fotó: SPENCER PLATT/AFP

Márciusban a Citigroup jelentése is hasonló eredményre jutott, szintén 30 százalékos munkahelyvesztéssel számoltak, de az az elemzés még 10 évvel számolt. 

Nemrég a Deutsche Bank vezetője is arról beszélt, hogy hamarosan nagy számban kell majd kirúgni embereket a bankokból a robotok terjedése miatt. (Business Insider)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.