Katar Typhoon vadászbombázókat vesz

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A katari védelmi miniszter egy érdeklődő levél elküldésével jelentette be, hogy országa 24 Eurofighter Typhoon vadászbombázót kíván venni a brit BAE Systemstől. A bejelentés tovább cukkolhatja Szaúd-Arábiát, az Arab-félsziget vezető hatalma ugyanis Egyiptommal, Bahreinnel és az Egyesült Arab Emírségekkel közösen felfüggesztette diplomáciai kapcsolatait Katarral, és szankciókat léptetett érvénybe az országgal szemben. Az ok az, hogy Szaúd-Arábia és szövetségesei Katart terroristák támogatásával vádolják, és szúrja a szemüket az is, hogy Doha túl jó kapcsolatot tart fenn Szaúd-Arábia legnagyobb riválisával, Iránnal.

Szaúd-Arábia még 2014-ben szintén a BAE Systemstől vásárolt 72 Typhoont 6 milliárd dollárért.

Hogy Katar mennyit fizet majd a repülőkért, azt egyelőre nem tudni.

Katar valószínűleg azért fegyverkezik, hogy komolyabb erőt tudjon felmutatni Szaúd-Arábiával szemben, néhány napja ugyanis kiderült, hogy a szaúdiak akár el is foglalták volna Katart a legújabb diplomáciai válság kirobbanásakor. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.