Megvan a Davis-kupa világcsoportja

sport
2017 szeptember 17., 15:18
comments 83

A magyar férfi teniszválogatott 1996 után visszakerült a 16-os elitet felvonultató világcsoportba.

Fucsovics Márton vasárnap 7:5, 6:4, 6:4-re legyőzte Karen Hacsanovot, és ezzel a házigazda 3-1-es, behozhatatlan előnyre tett szert az oroszok elleni budapesti párharcban.

A Kopaszi gáton emelt ideiglenes stadionban az esőzés miatt kétórás késéssel indult program. Az első meccsen a hazaiak legjobbja remekül állta a hatalmasakat adogató Hacsanov rohamait, és közel egy óra alatt szettelőnybe került. A folytatásban az egyre jobban belelendülő Fucsovics 5:2-re elhúzott, de csak másodjára tudta kiszerválni a játszmát. A harmadik felvonásban az egyre kedvetlenebbül ütögető orosz rögtön hátrányba került, ahonnan már nem tudott fordítani, miközben Fucsovics elérhetetlennek tűnő labdákat is befutott, és 2 óra 15 perc alatt kiküzdötte a győzelmet.

A világcsoport 2018-as párosításait szerdán sorsolják, az első fordulóra februárban kerül sor. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.