Eladó a Rolling Stone

2017 szeptember 18., hétfő 12:29
22

Fotó: ALFREDO ESTRELLA

A New York Times-nak adott interjújában mondta el Jann Wenner alapító, hogy vevőt keresnek a legendás Rolling Stone kultmagazinra.

A lépés nem olyan nagyon meglepő, de legalábbis voltak már előzményei: egy éve a Wenner Media (amit Jann fiával, Gus Wennerrel közösen visz) eladta a lap 49 százalékos tulajdonhányadát a szingapúri BandLab Technologies-nak, és a kiadó más termékeitől, a US Weeklytől és a Men's Journaltől is megszabadultak már. 

Az interjúban Wenner utal rá, hogy elszaladt felettük az idő, a jelenlegi médiakörnyezetben nem tudják már fenntarthatóan működtetni a kiadót és a lapot, ami egyébként off- és online összesen 60 millió olvasót ér el. 

A Rolling Stone évtizedeken át kultikus lapnak számított, a címlapján szerepelni nagy presztízst jelentett az amerikai popkultúrában. Hunter S. Thompson is szerzője volt az újságnak. 

A magazin presztízse három éve aztán nagyot esett, amikor részletes oknyomozást közöltek a virginiai egyetemről, amiről aztán a Columbia Journalism Review egyetemi lap kiderítette, hogy full kamu volt. (CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt