Eladó a Rolling Stone

Média
2017 szeptember 18., 12:29
comments 22

photo_camera Fotó: ALFREDO ESTRELLA

A New York Times-nak adott interjújában mondta el Jann Wenner alapító, hogy vevőt keresnek a legendás Rolling Stone kultmagazinra.

A lépés nem olyan nagyon meglepő, de legalábbis voltak már előzményei: egy éve a Wenner Media (amit Jann fiával, Gus Wennerrel közösen visz) eladta a lap 49 százalékos tulajdonhányadát a szingapúri BandLab Technologies-nak, és a kiadó más termékeitől, a US Weeklytől és a Men's Journaltől is megszabadultak már. 

Az interjúban Wenner utal rá, hogy elszaladt felettük az idő, a jelenlegi médiakörnyezetben nem tudják már fenntarthatóan működtetni a kiadót és a lapot, ami egyébként off- és online összesen 60 millió olvasót ér el. 

A Rolling Stone évtizedeken át kultikus lapnak számított, a címlapján szerepelni nagy presztízst jelentett az amerikai popkultúrában. Hunter S. Thompson is szerzője volt az újságnak. 

A magazin presztízse három éve aztán nagyot esett, amikor részletes oknyomozást közöltek a virginiai egyetemről, amiről aztán a Columbia Journalism Review egyetemi lap kiderítette, hogy full kamu volt. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.