Másfélszer annyi török kér menedéket Németországban, mint tavaly

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Jelentősen megnövekedett a Németországban menedéket kérő török állampolgárok száma a tavalyi törökországi sikertelen puccskísérlet nyomán, az előző év azonos időszakához képest 2017-ben 55,4 százalékkal több kérelmet nyújtottak be – közölte a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF).

Németországban 4408 török állampolgár kért menedéket január és augusztus között, míg tavaly ugyanebben az időszakban 2836-an.

A 2017 eleje óta kérvényt benyújtott török menedékkérőknek csak a negyede kapott oltalmazotti státust, ami így is közel háromszorosa a tavalyi 8,2 százaléknak.

A belügyminisztérium szerint csak áprilisban legkevesebb 262 török diplomata és katona adott be menedékkérelmet a 2016-os hatalomátvételi kísérlet nyomán.

Törökországban egy év alatt 111 000 állami alkalmazottat menesztettek, illetve 38 000-t felfüggesztettek az állásából. 134 ezer embert őrizetbe vettek, 50 ezret pedig előzetes letartóztatásba helyeztek a haderő, a rendőrség, az igazságszolgáltatás, az oktatás, a sajtó és más ágazatok alkalmazottaiból azzal a gyanúval, hogy közük lehetett a puccskísérlethez. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.