Csuklóztatja a debreceni egyetem a Putyin díszpolgársága ellen tiltakozni merészelőket

A 24.hu úgy tudja, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök debreceni egyetemi díszpolgári címe ellen tiltakozó négy tanszék közül három munkatársait berendelték az egyetemre.

A hírportál által megszerzett meghívóban nincs napirend, csak ennyi:

„Értesítem Önöket, hogy a Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin elnöknek adományozott díszpolgári cím kapcsán történt tanszéki elhatárolódás hátterének és körülményeinek feltárására egy megbeszélés lesz az érintett tanszékek munkatársaival.”

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora a múlt héten egyébként szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácánoknak nevezte azokat, a munkatársait, akik tiltakozni merészeltek Putyin kitüntetése ellen.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.