Csuklóztatja a debreceni egyetem a Putyin díszpolgársága ellen tiltakozni merészelőket

oktatás
2017 szeptember 19., 06:54
comments 236

A 24.hu úgy tudja, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök debreceni egyetemi díszpolgári címe ellen tiltakozó négy tanszék közül három munkatársait berendelték az egyetemre.

A hírportál által megszerzett meghívóban nincs napirend, csak ennyi:

„Értesítem Önöket, hogy a Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin elnöknek adományozott díszpolgári cím kapcsán történt tanszéki elhatárolódás hátterének és körülményeinek feltárására egy megbeszélés lesz az érintett tanszékek munkatársaival.”

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora a múlt héten egyébként szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácánoknak nevezte azokat, a munkatársait, akik tiltakozni merészeltek Putyin kitüntetése ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.