Felfüggesztett börtönt kapott a dzsihádistákkal csevegő német kém

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott Roque M., az a pornószínészből lett német titkosügynök, aki az interneten dzsihádista chat-szobákban ajánlgatta a titkosított iratokat.

A férfit tavaly novemberben letartóztatták, majd idén nyáron szabadlábra helyezték, miután nem sikerült bizonyítani, hogy valóban kapcsolatban állna radikális iszlamista szervezetekkel.

A most lezárult tárgyaláson Roque M. azzal érvelt, valójában soha nem továbbított volna semmilyen dokumentumot, és korábbi állításaival ellentétben terrortámadásokban sem állt szándékában segédkezni.

Mint mondta, csak az unalom elől igyekezett menekülni azzal, hogy dzsihádistának adta ki magát. Ki akart szakadni a sérült gyermekét otthon ápoló apa szerepéből, ezért kezdett el szélsőségesekkel beszélgetni. (Guardian)

Szőke Dániel

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.