Gorka visszatér az amerikai politikába, rögtön Sarah Palin oldalán

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A Fehér Ház Nógrádi Györgye augusztus végén távozott elnöki tanácsadói posztjáról. A lépés nem volt meglepő, hiszen a korábban Magyarországon is tevékenykedő Gorkával szemben akkor már hónapok óta egymást érték a támadások: szélsőjobboldali kapcsolatainak felemlegetése mellett szintén gyakran felmerülő érv volt, hogy egyszerűen közel sem ért olyan mélységben a terrorizmushoz és a hasonló témákhoz, mint amit pozíciója megkívánna. (Ennek a témának lett kifutása, hogy a Rolling Stone magazin még a Gorka doktori címét kiállító Corvinus Egyetemen is gúnyolódott egy sort.)

Viszont nem sokat kellett várni a Gorka-rajongóknak arra, hogy kedvencük újra helyet találjon magának. Az Axios jelentése szerint Gorka egy MAGA Coalition névre keresztelt szervezettel tér vissza, amivel olyan politikai jelölteket fognak támogatni, akik a globalista-vállalati érdekekkel szemben politizálnak. 

A csoportról egyelőre keveset tudni, de annyi biztos, hogy Gorka főstratégája lesz a szerveződésnek. Első rendezvényükön pedig Montgomery városában fognak felvonulni, rögtön Sarah Palinnal közösen. A Gorka-Palin páros egy helyi establishment-ellenes jelöltet, Roy Moore-t fogja támogatni a közelgő választások előtt. 

A MAGA Coalition a rendezvényen egy Bannon-közeli csoporttal, a Great America Alliance-szal működik együtt. Azaz miközben egy hónapja még mindketten Trumpnak dolgoztak, most újra visszatértek terepre, ahol a mainstream republikánusoktól jobbra álló politikusokat karolnának fel.