Végre felteszik az Echo TV-n az egyetlen fontos kérdést: A bioételekkel foglalkozó fiatalokból lesznek a új Lenin-fiúk?

„Ön szerint (...) ezek a fair trade kereskedelem.. meg bioételekkel foglalkozó fiatalok... ők lesznek az új Lenin-fiúk?”

Látszólag ezt a kérdést tette fel tegnap Fricz Tamás politológusnak, a CÖF agyvelejének az Echo TV műsorvezetője.

Ideológiai alapozásként:

  • fair trade - a méltányos vagy becsületes kereskedelem, amely hangsúlyt helyez arra, hogy a harmadik világbeli termelő megkapja az őt megillető pénzt a terményéért;
  • bioélelmiszer - minél inkább természetes körülmények között termesztett-nevelt-előállított, adalék, és más kémiai anyagoktól (például műtrágya, nővényirtó, hormon, antibiotikum) mentes élelmiszer;
  • Lenin-fiúk - a Tanácsköztársaság idején működő 200 fős kommunista halálosztag;

Először én is azt hittem, hogy ez valami dupla- vagy triplacsavar, egy vicc eleje, vagy vége, ami csak azért hangzik ilyen hihetetlen ostobaságnak, mert valamit kihagytak a klipből a vágásnál.

Megnéztem a teljes videót, a bioételes rész 02:38-tól.

„Vannak ezek a polgári engedetlenségnek nevezett mozgalmak, vagy tüntetésecskék, amik egyelőre még nem tömegesek itt Magyarországon. Ön szerint ezek a kicsit moralizáló, kicsit nárcisztikus, ilyen fair trade kereskedelem.. meg bioételekkel foglalkozó fiatalok... ők lesznek az új Lenin-fiúk?”

Szóval a Coub-ban tényleg van egy vágás, mert az "Ön szerint" nem közvetlenül a fair trade előtt van, de ez a lényegen nem változtat.

„Van benne valami hasonlóság kétségtelen tény, ugyanis a gyökereket ha megnézzük, hogy honnan jönnek ezek a kezdeményezések, ezek a tulajdonképpen majdhogynem anarchista típusú megmozdulások, utcai performanszok, és így tovább, akkor Gene Sharp és egy Saul Alinsky nevű urakat kell említenünk, akik elméleti megalapozói voltak a... tulajdonképpen egy új forradalmi kezdeményezésnek, az úgynevezett autokratikus vagy diktatórikus rendszerek forradalmi legyőzésének elméletét dolgozták ki több pontban.”

- válaszolja egyébként a kérdésre Fricz Tamás.

Összefoglalom:

Biouborka -> Fair trade csokoládé -> Moralizálás -> Saul Alinsky -> Polgári engedetlenség -> Tüntetésecske -> Forradalom -> Kommunista halálosztagok

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.