1772 kilométert tett meg egy töltéssel egy elektromos busz

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rekordot döntött az elektromos hajtás terén a Proterra nevű startup, amelynek elektromos busza, több mint ezer mérföldet tett meg egy töltéssel. 

Ezzel nemcsak a személyautó Tesla S-nek vert oda, hanem az ezer mérföldet már átlépő, de mindössze egy sofőrt szállítani képest prototípusnak, a Boozernek is.

A Catalyst E2 Max 660 Kwh-s akkumulátorral tette meg a távot, ami egyébként kilencszer nagyobb, mint az említett Tesla S-é. És nem állt meg, és utasokat sem szállított, tehát ez egyelőre egy jó kísérleti eredmény.

A kamionok és a buszok elektromos hajtása egyelőre sokkal nagyobb kihívást jelent, mint a városi autóké, hiszen kifejezetten nagy utakra mennek, és az akkumulátorok töltése nagyon sok időt venne igénybe, ezért fontos, hogy egy töltéssel megoldható legyen a táv. (Engadget

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.