9 gyanúsítottja van a kézilabdás bundabotránynak

bűnügy
2017 szeptember 20., 06:29
comments 63

Júniusban tartottak házkutatást a Magyar Kézilabda Szövetség egyik irodájában, ahol iratokat foglaltak le, miután a szövetség elnöke, a VIII. kerület fideszes polgármestere, Kocsis Máté feljelentést tett. Akkor 6 embert hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés megalapozott gyanúja miatt.

A Bors úgy tudja, kiesési meccsekkel csaltak: egyes klubok vezetői/edzői jogtalan előnyt (alkalmanként több 100 ezer forintot) ajánlottak fel az eredmény befolyásolásáért, és ezt az érintett játékvezetők elfogadták.

Az ügyészség most azt írja, hogy azóta újabb 3 embert hallgattak ki gyanúsítottként, így már 9 gyanúsított van: 4 játékvezető, 2 csapatedző, 2 klubelnök és a szövetség egyik tisztségviselője. Mind szabadlábon védekeznek. (Bors, Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.