Kósa Lajos szerint ő nem oktatási vagy egészségügyi miniszter lesz, ne rajta kérjék számon, hogy miért nem ezekre költ inkább a kormány

2017 szeptember 20., szerda 13:23
108

Nem volt nagyon könnyű dolga Kósa Lajosnak, amikor parlamenti bizottsági meghallgatásán körül kellett írni, mivel is foglalkozik majd a Modern Városok Programért felelős tárca nélküli miniszterként. Nem is sikerült nagyon megoldani a feladatot. 

Amikor azt kérdezték tőle, hogy miért betonba öntik azt a 3400 milliárdot, aminek felhasználást Kósa felügyeli majd, ahelyett, hogy az oktatást fejlesztenék a megyei jogú városokba, az Index tudósítása szerint az volt a frappáns válasza, hogy

ő nem oktatási miniszterjelölt.

Amikor pedig azt kérdezték, hogy miért nem egészségügyi fejlesztésekre fordítanak többet, akkor így felelt:

az egészségügyért sem fog felelni.

És tényleg. A kormánynak Orbán Viktoron kívül 12 tagja van, Kósa lesz a 13. A legutóbbi három új kormánytag:

  • Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetőminiszter, aki Lázár Jánostól, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől vett át feladatokat, főként a propaganda irányítását.
  • Süli János, a paksi beruházásért felelős tárva nélküli miniszter
  • Kósa Lajos, a Modern Városok Programért felelős tárca nélküli miniszter

Ne feledjük, még korábban szorítottak helyet a kormányban Semjén Zsoltnak, aki miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter. 

Ami/aki nincs a kormányban:

  • oktatási miniszter, hiszen Kósa Lajos nem az lett
  • egészségügyi miniszter, ami szintén nem lett Kósa Lajos.
  • bár nem volt róla szó, de kulturális miniszter sem lett Kósa Lajos.

Ezeket a területek továbbra is államtitkári szinten látja elégségesnek képviselni Orbán Viktor. Onnan nem könnyű kitűnni, államtitkárból összesen 57 van, hát például a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár vagy az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár is azon a polcon van, ahol az egészségügy, oktatás és kultúra is található. 

És Kósa Lajos kinevezésével maradt az a hagyomány is, hogy 

továbbra sincs nő a 14 kormánytag között. 

Orbán Viktor ezek szerint még mindig úgy látja, hogy nem való a nőknek a kegyetlen magyar belpolitika. A második vonal sem a nők világa, az 57 államtitkárból 49 férfi. Így aztán különösen ízléses Kósa visszatérő poénja, amikor Bertalannak nevezi Szél Bernadettet. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt