Kósa Lajos valamiért folyamatosan Szél Bertalannak nevezi Szél Bernadettet (???)

képzavar
2017 szeptember 20., 11:54

Megvolt Kósa Lajos, az új tárca nélküli miniszter parlamenti meghallgatása. Aki kíváncsi arra, mit hordott össze a Fidesz dísz-összevisszabeszélője, az olvassa el mondjuk az Index vagy a Magyar Nemzet tudósítását. Én most két kósás pillanatot emelnék ki.

1. Kósa Lajos valamiért úgy tett, mintha nem értette volna, mit mondott Orbán Viktor

Az MSZP-s Szakács László arról kérdezte a Modern Városok Programért felelős Kósát, hogy miért nem beszélnek már arról, hogy a miniszterelnök megígérte: Pécset bekötik a nemzetközi úthálózatba, az M6-os az országhatárig fog vezetni.

Kósa Lajos erre úgy tett, mintha nem értette volna Orbán szavait, mondván:

„Már bekötöttük, hiszen ha egy osztrák elindul Bécs felől az M1-esen, átmegy az M0-áson keresztül az M6-osra, végig autópályán jut el Pécsig.”

Szakács László helyre is igazította, mondván, Orbán Viktor és mindenki más is a déli, horvát határra gondolt. „Senki nem akarta ezt félreérteni, csak ön” – mondta Kósának.

Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterjelölt (j) meghallgatása előtt az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén Bánki Erik fideszes bizottsági elnökkel a Parlamentben 2017. szeptember 20-án.
photo_camera Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterjelölt (j) meghallgatása előtt az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén Bánki Erik fideszes bizottsági elnökkel a Parlamentben 2017. szeptember 20-án. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Kósa erre már csak annyit mondott, hogy az M6-os kiépítése a horvát határig meg fog valósulni, de arra, hogy mikor, megint csak annyit mondott, hogy: „Meg fog valósulni.”

2. Kósa Lajos valamiért mindig férfi névvel látja el Szél Bernadettet

Kósa egy ponton az ellenzéki bírálatokról azt mondta: majd egy ellenzéki kabinet biztosan mást fog csinálni, majd a hétfői parlamenti nyitónaphoz hasonlóan megint Szél Bertalanként említette az LMP társelnökét, Szél Bernadettet:

„Molnár Gyula, Botka úr, Szél Bertalan, Vona Gábor és még hasonló államférfiak.”

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Az ellenzék szólt, hogy ez így elég ízléstelen, amire Kósa elnézést kért, és arra hivatkozott, hogy van egy Szél Bertalan nevű barátja, ezért mondja automatikusan ezt a nevet. Ez vagy a legbénább poén, amit életemben hallottam, vagy egy nagyon furcsa defektje a Fidesz egyik legfőbb ideológusának. (IndexMNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.