Lefújják a Galvani híd tervezését

2017 szeptember 20., szerda 10:40
142

Tarlós István szerdán jelentette be, hogy a kormánybiztossal közösen felszólították a Galvani hidat és kapcsolódó útrendszerét építtető céget, hogy állítsa le a beruházás előkészítését, írja az Index. A főpolgármester úgy látja, hogy a tervezett Illatos úti levezetés ugyanis hátrányosan befolyásolja a fővárosi településszerkezetet és a fejlesztési lehetőségeket.

Hozzátette, hogy szerinte a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. nem vette figyelembe a főváros településszerkezeti tervét, és az Illatos út felé tervezték a kapcsolódó úthálózatot.

Ugyanis a tervek szerint az Újbudát Csepellel összekötő Galvani híd miatt a Határ utat egy négysávos úttal bővítenék ki, vagyis a sínekkel együtt összesen nyolcsávos utat telepítenének a sűrűn lakott városrészbe. 

Ez azt jelentené, hogy a plusz négy sáv miatt ki kellene pusztítani a Wekerle és a József Attila telepek közötti erdőt.

Fotó: Erdos Laszlo/Elmedia

Az csepeli hidakhoz kapcsolódó útépítés eredetileg olimpiai projekt lett volna, de a kormány mégsem vonta vissza az olimpiai pályázattal együtt. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt