Razziákat tartott a spanyol csendőrség a katalán kormánynál a függetlenségi népszavazás miatt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Több katalán kormányzati épületben házkutatást tartott a spanyol csendőrség szerdán Barcelonában, és több magas rangú tisztviselőt őrizetbe vett.

A Reuters szerint kilenc kormányzati hivatalban intézkednek hatóságok, többek között a gazdasági, a munkaügyi, külügyi, a jóléti, a telekommunikációs és adóügyi tanácsnokságokon, amelyek helyi szinten a minisztériumoknak felelnek meg.

Fotó: JOSEP LAGO/AFP

Az El Pais szerint 14 embert vettek őrizetbe, köztük Josep Maria Jovét, a katalán gazdasági tanácsos főtitkárát.

A spanyol csendőrség az alkotmánybíróság által felfüggesztett, ezért illegálisnak tartott október 1-jei önrendelkezési népszavazással kapcsolatos dokumentumokat keres.

Azokat a katalán polgármestereket, akik jelezték, hogy támogatják a népszavazást, berendelte az ügyészség.

Katalán tüntetők tiltakoznak a spanyol hatóságok házkutatásai ellen.Fotó: JOSEP LAGO/AFP

Oriol Junqueras katalán elnökhelyettes a TV3 katalán televíziónak úgy reagált: ez nyugati demokráciában nem történhet meg, túlmegy minden demokratikus garancián és sérti az állampolgárok alapvető jogait. Carles Puigdemont katalán elnök rendkívüli kormányülést hívott össze. Több kormányzati épület előtt tüntetők jelentek meg, tiltakozva az eljárás ellen. (Reuters/MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.