Tarlós szerint az embereknek nincs elég ismeretük ahhoz, hogy népszavazáson döntsenek a római-parti mobilgátról

Budapest
2017 szeptember 20., 11:54
comments 150

A főpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján újra elismételte, hogy félreértették a római-parti mobilgát ügyében tartandó népszavazásról mondott. Hozzátette, hogy „a saját álláspontjával szemben nyilván nem tesz javaslatot”. Elsősorban arról van szó, hogy ha a Fővárosi Közgyűlés akar népszavazást, akkor azt nem vétózná meg.

Megjegyezte, hogy a referendumról szóló szavazással meg kell várni a Kúria döntését, de hozzátette, hogy egy budapesti népszavazáson esetleg több városrész is az érintettek akaratával ellentétesen szavazhat, „Soroksár vagy Cinkota leszavazza őket”.

Szerinte a városrész tarthatott volna helyi szinten népszavazást, de nem tartott. Arra panaszkodott, hogy mindenkit védenek, csak azért, hogy őt támadhassák.

Tarlós szerint, ha lenne népszavazás, annak semmi értelme nem lenne, szerinte a kérdés is értelmetlen, mert a közgyűlés adott határozatát foglalja magába, annak visszavonásáról kellene dönteni. „Ha erre igennel válaszolnak, az semmire nem kötelezi a fővárost, ugyanazt a határozatot három perc múlva megint megszavazhatják”. Tarlós úgy látja, hogy „különböző okokból” nem akarják, hogy a gát megépüljön, a referendummal pedig fél évig el lehet odázni az építkezést. Lehet vitázni a kérdésben, de Tarlós szerint egy ilyen szakmai ügyben nem mindenki rendelkezik elegendő ismerettel ahhoz, hogy népszavazáson dőljön el a kérdés.(MNO/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.