Beperli a Fideszt a Helsinki Bizottság

Média
2017 szeptember 21., 09:14
comments 67

A Helsinki Bizottság közleménye szerint 1,5 millió forintra perlik a Fideszt, mert Halász János, a parlamenti frakció szóvivője április végén azt mondta: a Helsinki Bizottság titkolózik a vagyonáról és forrásairól, valamint megtagadott egy közérdekű adatigénylést.

A civil szervezet szerint Halász kijelentésével az a probléma, hogy a Magyar Hírlap közérdekű adatigénylését 12 nappal a sajtótájékoztató előtt kapták meg, így a válaszadási határidő még nem járt le, amikor a Fidesz már az adatigénylés megtagadásáról beszélt. A Helsinki szerint ők a törvényes határidőn belül, teljes körűen válaszoltak a Magyar Hírlap kérdéseire, és még csak nem is utaltak korábban olyasmire, hogy meg akarnák tagadni a válaszadást.

A Helsinki közleménye szerint az ügyben első fokon már több helyreigazítást is megnyertek a Halász állításait közlő, de a Helsinki álláspontját nem ismertető hírportálokkal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt