Kína felszólította Észak-Koreát, hogy ne haladjon tovább a veszélyes irányba az atomprogramjával

külföld
2017 szeptember 21., 18:57
comments 213

Kína külügyminisztere csütörtökön az ENSZ közgyűlésén felszólította Észak-Koreát, hogy ne haladjon tovább a „veszélyes irányba” az atomprogramjával, majd hozzátette, hogy egyedül tárgyalásos úton lehet megoldani a Phenjan fegyverkezése miatt kialakult válságot. Wang Yi beszélt arról is, hogy Kína elkötelezett a Koreai-félsziget nukleáris leszerelésében. Szerinte nem lehet új nukleáris fegyvert fejleszteni a határ északi vagy déli oldalán vagy máshol Északkelet-Ázsiában.

Wang Yi kínai külügyminiszter az ENSZ közgyűlésén 2017. szeptember 21-én.
photo_camera Wang Yi kínai külügyminiszter az ENSZ közgyűlésén. Fotó: Kevin Hagen/AFP

A kínai külügyminiszter az Egyesült Államoktól azt követelte, hogy tartsa magát Rex Tillerson külügyminiszter augusztus eleji nyilatkozatához, miszerint Washington nem törekszik arra, hogy megdöntse vagy megváltoztassa az észak-koreai rezsimet, nem gyorsítja fel a félsziget egyesítését és nem küld katonákat az északi határhoz.

Ugyanakkor Wang Yi nem szólt a Dunald Trump által bejelentett új szankciókról, amelyek még több személyt és céget tiltana el attól, hogy Észak-Koreával kereskedjen. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.