Orbán Varsóban: Politikai indíttatású inkvizíció áldozatai a lengyelek

2017 szeptember 22., péntek 9:54
143

Orbán Viktor pénteken Varsóban találkozott Beata Szydlo lengyel miniszterelnökkel, és együtt háborogtak az Európai Bizottság viselkedésén.

Az Európai Bizottság több vonalon is folytat eljárásokat a lengyel kormánnyal szemben a jogállamiság leépítése miatt, többek között az alkotmánybíróság átalakítása illetve a bíróságok politikai felügyelet alá helyezése a problémájuk. A bizottság most azt fontolgatja, hogy kéri a tanácsot, indítsa el az EU-s szerződés 7-es cikkelyében foglalt eljárást, ami a legsúlyosabb szankció az EU-n belül.

Orbán Viktor kiállt a lengyel kormány mellett, és így fogalmazott:  

"A Lengyelországgal szembeni jogállami kritikák alaptalanok."

Politikai indíttatású, az inkvizícióshoz hasonló eljárásnak nevezte a bizottság törekvéseit. 

Hozzátette még, hogy Magyarország szolidáris lesz minden tagállammal, amelyet hasonló sérelem él. (A hetes cikkely alapján Lengyelországon kívül Magyarország ellen készülnek még eljárni uniós intézmények, csak a mi esetünkben nem a bizottság, hanem az Európai Parlament a kezdeményező.)

Kevesebb Brüsszelt, és erősebb nemzetállamokat kívánunk látni - mondta még.

Utána Szydlóval arról beszéltek, hogy milyen fontos nem megengedni, hogy bevándorló ország legyen abból az országból, amelyik nem akar bevándorló ország lenni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt