Schmidt Mária visszaszólt Lázárnak: Amíg Zoltainál a Sorsok Háza, nem fog megnyitni

A csütörtöki Kormányinfón Lázár János belengette, hogy ha pár hónapon belül nem történik előrelépés a Sorsok Háza projektjével, új funkciót keresnek az épületnek, és abban nem a holokauszt áldozatainak emlékközpontja fog megnyílni. A Miniszterelnökséget vezető miniszter mondataira közleményben reagált a projektgazda Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány vezetője, Schmidt Mária. Szerinte a cél nem változott, közös feladat, hogy „az egész magyar társadalom, zsidók és nem zsidók együtt dolgozzuk fel a holokausztot, nézzünk szembe a múltunkkal, nevezzük meg a bűnösöket, méltó módon gyászoljuk meg az áldozatokat és állítsuk példaként az embermentőket.”

Arra külön felhívta a figyelmet Schmidt, hogy 

"amíg Lázár János és személyes megbízásából a súlyos állampárti múlttal terhelt Zoltai Gusztáv kezében van a Sorsok Háza, addig annak megnyitására nincs remény."

Forrás: magyarforradalom1956 / Youtube

A Sorsok Háza felújított épülete két éve áll üresen, lényegében azért mert Schmidt és Lázár utálja egymást. (Hvg)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.