Schmidt Mária visszaszólt Lázárnak: Amíg Zoltainál a Sorsok Háza, nem fog megnyitni

POLITIKA
2017 szeptember 22., 14:13
comments 69

A csütörtöki Kormányinfón Lázár János belengette, hogy ha pár hónapon belül nem történik előrelépés a Sorsok Háza projektjével, új funkciót keresnek az épületnek, és abban nem a holokauszt áldozatainak emlékközpontja fog megnyílni. A Miniszterelnökséget vezető miniszter mondataira közleményben reagált a projektgazda Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány vezetője, Schmidt Mária. Szerinte a cél nem változott, közös feladat, hogy „az egész magyar társadalom, zsidók és nem zsidók együtt dolgozzuk fel a holokausztot, nézzünk szembe a múltunkkal, nevezzük meg a bűnösöket, méltó módon gyászoljuk meg az áldozatokat és állítsuk példaként az embermentőket.”

Arra külön felhívta a figyelmet Schmidt, hogy 

"amíg Lázár János és személyes megbízásából a súlyos állampárti múlttal terhelt Zoltai Gusztáv kezében van a Sorsok Háza, addig annak megnyitására nincs remény."

Forrás: magyarforradalom1956 / Youtube
photo_camera Forrás: magyarforradalom1956 / Youtube

A Sorsok Háza felújított épülete két éve áll üresen, lényegében azért mert Schmidt és Lázár utálja egymást. (Hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.