Egyetlen nap alatt több mint négyszázezer londoni írta alá az Uber továbbműködéséért indított petíciót

külföld
2017 szeptember 23., 08:27
comments 40

Miután pénteken kiderült, hogy elveszik az Uber engedélyeit Londonban, onlinepetíció indult a döntés ellen. A Save Your Uber felhívást szombat reggelre 

már több mint 450 ezren írták alá a Chance.org-on. 

A londoni tömegközlekedést irányító városházi szervezet, a Transport for London pénteken közölte: szerintük az Uber nem teljesíti a felelősségteljes vállalati tevékenység kritériumait, és ez számos közbiztonsági problémát vet fel, nem hosszabbítják meg a cég egy hét múlva lejáró taxiszolgáltatási engedélyét. A TfL többek közt kifogásolta azt, ahogy

  • az Uber az utasok elleni súlyos bűncselekményekről szóló bejelentéseket kezeli,
  • a cég hozzáállását a sofőrök biztonsági háttérellenőrzéséhez,
  • illetve ahogy a vállalat a vezetők orvosi alkalmassági igazolásait beszerzi.
photo_camera Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Az Uber a döntés ellen fellebbezést nyújtott be, amíg azt elbírálják, továbbműködhet. A cég jelenleg 40 ezer sofőrt alkalmaz Londonban, az applikációt pedig 3,5 millióan töltötték eddig le a városban. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.