Egyetlen nap alatt több mint négyszázezer londoni írta alá az Uber továbbműködéséért indított petíciót

Miután pénteken kiderült, hogy elveszik az Uber engedélyeit Londonban, onlinepetíció indult a döntés ellen. A Save Your Uber felhívást szombat reggelre 

már több mint 450 ezren írták alá a Chance.org-on. 

A londoni tömegközlekedést irányító városházi szervezet, a Transport for London pénteken közölte: szerintük az Uber nem teljesíti a felelősségteljes vállalati tevékenység kritériumait, és ez számos közbiztonsági problémát vet fel, nem hosszabbítják meg a cég egy hét múlva lejáró taxiszolgáltatási engedélyét. A TfL többek közt kifogásolta azt, ahogy

  • az Uber az utasok elleni súlyos bűncselekményekről szóló bejelentéseket kezeli,
  • a cég hozzáállását a sofőrök biztonsági háttérellenőrzéséhez,
  • illetve ahogy a vállalat a vezetők orvosi alkalmassági igazolásait beszerzi.
Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Az Uber a döntés ellen fellebbezést nyújtott be, amíg azt elbírálják, továbbműködhet. A cég jelenleg 40 ezer sofőrt alkalmaz Londonban, az applikációt pedig 3,5 millióan töltötték eddig le a városban. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.