Egyetlen nap alatt több mint négyszázezer londoni írta alá az Uber továbbműködéséért indított petíciót

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Miután pénteken kiderült, hogy elveszik az Uber engedélyeit Londonban, onlinepetíció indult a döntés ellen. A Save Your Uber felhívást szombat reggelre 

már több mint 450 ezren írták alá a Chance.org-on. 

A londoni tömegközlekedést irányító városházi szervezet, a Transport for London pénteken közölte: szerintük az Uber nem teljesíti a felelősségteljes vállalati tevékenység kritériumait, és ez számos közbiztonsági problémát vet fel, nem hosszabbítják meg a cég egy hét múlva lejáró taxiszolgáltatási engedélyét. A TfL többek közt kifogásolta azt, ahogy

  • az Uber az utasok elleni súlyos bűncselekményekről szóló bejelentéseket kezeli,
  • a cég hozzáállását a sofőrök biztonsági háttérellenőrzéséhez,
  • illetve ahogy a vállalat a vezetők orvosi alkalmassági igazolásait beszerzi.
Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Az Uber a döntés ellen fellebbezést nyújtott be, amíg azt elbírálják, továbbműködhet. A cég jelenleg 40 ezer sofőrt alkalmaz Londonban, az applikációt pedig 3,5 millióan töltötték eddig le a városban. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.