A lehető legkevésbé brit EU-s állampolgárságot vette fel az egyik legbritebb színész

külföld
2017 szeptember 24., 06:36

A brit mellé felvette az olasz állampolgárságot is Colin Firth. A Bridget Jones naplója, a Kingsman-filmek vagy a Mamma mia! sztárja azért döntött így, mert a felesége, Livia Giuggioli is olasz. Firth szerint eddig soha nem jelentett problémát nekik, hogy más ország útleveleivel rendelkeznek, hiszen mindkét állam az EU tagja volt, viszont miután a brit választók az EU-ból való kilépés mellett döntöttek, nem tudják, mire számíthatnak.

photo_camera Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Hogy semmilyen különbség ne legyen Firth és felesége állampolgársági státusza között, Livia Giuggioli felvette a brit állampolgárságot az olasz mellé. A Firthék két gyereke eleve kettős állampolgár volt.

A színész egyébként az AP-nek nyilatkozva katasztrófának nevezte a Brexitet. (Time)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.