A Bing helyett a Google lett a beépített kereső az Apple Sirijében

Fontos techipari hír, hogy az Apple úgy döntött, lecseréli a Microsoft-féle Binget a Google keresőjére, úgyhogy ezentúl ez lesz a Siriben és a Spotlightban az alapértelmezett kereső. 

A váltást egy nap alatt levezényelték, hétfőtől elvileg már mindenkinek a Google keresőjén keresztül keresgélt a Siri az iPhone-ján. Képkeresőnek ugyanakkor marad a Bing, míg a videókat továbbra is a Youtubeon keresztül keresnek majd az eszközök. 

Iparági pletykák szerint a Google amúgy csak idén hárommilliárd dollárt fizethetett az Apple-nek, hogy alapértelmezett kereső maradhasson az iPhoneokban és iPadokban. 

Mindez azért is érdekes, mert a három cég számos fronton komoly harcot vív egymással: a Google nemrég vásárolta fel a HTC mobilfejlesztőinek egy jelentős részét, hogy előrébb juthassanak az okostelefonpiacon, míg a Microsoft a Surface révén a laptopok pályáján küzd az Apple ellen. (QZ)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.