Már csak egy embert tartanak fogva a londoni metrómerénylet miatt

Szabadon engedtek három férfit, akit a londoni metróban, a Parsons Green megállónál  szeptember közepén elkövetett merénylet miatt vettek őrizetbe. Így már csak a terrortámadás egyetlen vádlottja van őrizetben.

A Scotland Yard kedd este bejelentette, hogy a szeptember 15-én elkövetett merénylet óta összesen hét férfit vettek őrizetbe, de közülük a kedden szabadon bocsátottakkal együtt hatot elengedtek, és velük szemben minden hatósági eljárás megszűnt.

Az először őrizetbe vett 18 éves Ahmed Hassan ellen a múlt héten gyilkossági kísérlet és robbanószerrel elkövetett, emberéleteket veszélyeztető visszaélés miatt vádat emeltek. 

Hassant a merénylet után egy nappal vették őrizetbe a délkelet-angliai Dover kompkikötőjének indulási csarnokában. A hatóságok gyanúja szerint ő helyezte el a pokolgépet a londoni District metróvonal egyik szerelvényén. A szerkezet nem robbant fel, csak lángra kapott, de 30 utas így is könnyebben megsérült.

Egy vödörből csaptak fel a lángok.Fotó: HO/AFP

Hassan október 13-án áll bíróság elé. Az ügyet a londoni központi büntetőbíróság tárgyalja. (BBC/MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.