Férfiak közt indulna a női sívilágbajnok Lindsey Vonn

sport
2017 szeptember 28., 02:55
comments 48
photo_camera Fotó: Harry How/AFP

Az Egyesült Államok síválogatottja várhatóan még a héten benyújtja a kérvényét a Nemzetközi Síszövetségnek (FIS) arról, hogy a csapat világsztárja - négyszeres világbajnok és 2010-ben Vancouverben téli olimpiai bajnok -  a 2018–2019-es szezonban elindulhasson a férfiak között világkupa Lake Louise-i versenyén. 

Lindsey Vonn egyszer már szeretett volna elindulni a férfiak között, de 2012-es kérvényét a szövetség elutasította, azzal az indoklással, hogy a szabálykönyv erre nem ad lehetőséget. A zürichi székhelyű szervezet várhatóan jövő héten hoz döntést az ügyben. 

Az amerika síbajnok már 39-szer nyert lesiklásban a világkupasorozatban, csak Lake Louise-ban 14-szer, valószínűleg ezért is keres új kihívásokat. (Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.