Ha Zsidai-csoportról van szó, a Várban igazán nagyvonalúan bántak a közvagyonnal

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szokatlanul izgalmas volt az első kerületi önkormányzat Pénzügyi, Tulajdonosi és Jogi Bizottságának ülése, ahol többek között a budai Várban kiadott állami lakások sorsa is szóba került.

A hvg beszámolója szerint az egyik napirendi pont a Táncsics Mihály utca egyik állami bérlakásáról szólt. A lap szerint ezt a Vár közepén található 56 négyzetméteres lakást az elmúlt 5 évben havi nettó 40 ezer forintért bérelhette a Zsidai-csoporthoz tartozó egyik cég. Most kellett volna meghosszabbítani a szerződést 2022-ig, és az önkormányzat augusztusban ellenőrizte az ingatlant. Ekkor derült ki, hogy a bérlakást nem a szerződésben előírt módon lakásként, hanem a Pest-Buda étterem raktáraként használták. Ezt az önkormányzat hozzájárulása nélkül nem lehetett volna megtenni. A hvg szerint a magyarázat az volt, hogy

korábban a cég munkatársai laktak a lakásban, de pont az ellenőrzés előtt pár héttel, július végén költöztek ki a kémény meghibásodása miatt.

Az ellenőrzéskor az is kiderült, hogy a bérlőnek a szerződés szerint az első évben fel kellett volna újítania az ingatlant, de erre valamiért öt év alatt sem sikerült sort keríteni.

Mindezek miatt az ülésen nem hosszabbították meg a bérleti szerződést. Mikor egy ellenzéki képviselő kifogásolta, hogy a lakást nem ellenőrizték évekig, illetve hogy ha raktárnak adta volna ki az önkormányzat, akkor havi 300 ezer forintot is el lehetett volna kérni ért, akkor az önkormányzat ingatlanos szervének igazgatója azt válaszolta:

„Nem állítom, hogy minden feladatnak eleget tudunk tenni, de azon vagyunk, hogy változtassunk. Most vagyunk a majdnem tökéletesnél”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.