Lázár János remeknek tartja Matolcsy György ötletét, hogy az állami cégek vonuljanak a tőzsdére

politika
2017 szeptember 28., 10:59
comments 131

Lázár János a csütörtöki kormányinfón azt mondta, személy szerint támogatja Matolcsy György ötletét, hogy az állami vállalatoknak meg kellene jelenniük a tőzsdén. Bár erről még vita van a kormányban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nagyban javítaná az állami cégek versenyképességét, ha tőzsdére mennének.

Matolcsy György a múlt héten a Budapesti Értéktőzsde középvállalatok növekedéséről tartott rendezvényén beszélt arról, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy az állami vállalatok tőzsdére kerüljenek, de a blue chipekre, a legjelentősebb tőzsdei nagyvállalatokra is nagy szükség van a BÉT-en, és a jövőben újabb nagyvállalatok tőzsdei bevezetését kell megvalósítani.

Lázár János szerint ez nem csak a cégek szempontjából lenne jó, hanem társadalmi szempontból is, mert azt szeretnék, ha az állami vagyon magyar kisrészvényesek kezébe kerülne. Egyébként is egy tulajdonosi középosztályt szeretnének kialakítani Magyarországon, az állami vállalatok tőzsdére vonulását pedig egy fontos tulajdonjuttatásnak látja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt