A Johnson & Johnson 57 millió dollárt fizethet egy nőnek, mert trükközött az inkontinenciahálóival

2017 szeptember 29., péntek 14:46
76

A Johnson & Johnson piacra dobott egy ún. inkontinenciahálót, ami akaratlan vizeletvesztésnél jelenthet segítséget a használójának. Csakhogy kiderült, hogy a cég klinikai tesztek nélkül vezette be a terméket, és öt évig árulta, pedig kiderült, hogy sokkal nagyobb a selejtek aránya, mint a két korábbi modellnél.

Ezért a cégnek most 57 millió dollárt kell fizetnie egy 51 éves nőnek, Ella Ebaugh-nak, aki súlyos sérüléseket szenvedett a hibás háló miatt. Az ötgyerekes nő azt mondta, csomós húgycső, hólyaggörcsök és folyamatos kismedencei fájdalom maradt a három felülvizsgálati műtét után, amivel a hálót kellett kioperálni a húgyhólyagjából.

Ella Ebaugh nyilatkozott az ügyről Fotó: CBS

Belső levelek szerint a felső vezetőkben az is felmerült, hogy visszatartják azokat a kedvezőtlen adatokat, amik „veszélyeztethetik a termék jövőjét”. Sőt az is kiderült, hogy férfi vezetők a belső levelezésben azon viccelődtek, hogy a szex egy olyan nővel, aki kifogott ilyen hibás hálót, olyan lehet, mint „egy drótkefét dugni”.

A Johnson & Johnsonnak mostanában hatalmas bírságokat kell fizetnie, augusztusban 417 millió dollárt ítéltek meg egy kaliforniai nőnek a cég rákkeltő-gyanús hintőpora miatt. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt