A Johnson & Johnson 57 millió dollárt fizethet egy nőnek, mert trükközött az inkontinenciahálóival

külföld
2017 szeptember 29., 14:46
comments 76

A Johnson & Johnson piacra dobott egy ún. inkontinenciahálót, ami akaratlan vizeletvesztésnél jelenthet segítséget a használójának. Csakhogy kiderült, hogy a cég klinikai tesztek nélkül vezette be a terméket, és öt évig árulta, pedig kiderült, hogy sokkal nagyobb a selejtek aránya, mint a két korábbi modellnél.

Ezért a cégnek most 57 millió dollárt kell fizetnie egy 51 éves nőnek, Ella Ebaugh-nak, aki súlyos sérüléseket szenvedett a hibás háló miatt. Az ötgyerekes nő azt mondta, csomós húgycső, hólyaggörcsök és folyamatos kismedencei fájdalom maradt a három felülvizsgálati műtét után, amivel a hálót kellett kioperálni a húgyhólyagjából.

photo_camera Ella Ebaugh nyilatkozott az ügyről Fotó: CBS

Belső levelek szerint a felső vezetőkben az is felmerült, hogy visszatartják azokat a kedvezőtlen adatokat, amik „veszélyeztethetik a termék jövőjét”. Sőt az is kiderült, hogy férfi vezetők a belső levelezésben azon viccelődtek, hogy a szex egy olyan nővel, aki kifogott ilyen hibás hálót, olyan lehet, mint „egy drótkefét dugni”.

A Johnson & Johnsonnak mostanában hatalmas bírságokat kell fizetnie, augusztusban 417 millió dollárt ítéltek meg egy kaliforniai nőnek a cég rákkeltő-gyanús hintőpora miatt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.