Egészen meglepő üzenetet küldtek a ciprusi szurkolók az angoloknak

sport
2017 szeptember 29., 13:16
comments 40

Ha a magyar szurkulókon múlna, Trianont csináltatnák vissza minden meccsen, a ciprusi APOEL görög szurkolói a keddi Bajnokok Ligája-meccsen nem kisebb célt tűztek ki, mint a Parthenonból az angolok által 1803-ban egyszerűen elszállított márvány szobrok és frízek visszaszerzését. 

Az APOEL a Tottenhammel játszott, ezért feszítették ki a történelem nem ellopható és adjátok vissza a márványainkat feliratot. 

photo_camera Fotó: JACK GUEZ/AFP

Lord Elgin szerezte meg a műalkotásokat 200 éve még a törököktől, majd kerültek azok a British Múzeumba. A görögök folyamatosan követelik vissza a márványokat, de az angolok előbb arra hivatkoztak, hogy Athénban nincs biztonságos hely a kiállításukra, majd amikor a görögök megteremtették a biztonságos körülményeket, akkor egyszerűen csak nem teljesítették a követeléseket, miközben Görögországon kívül hajlandóak kölcsönadni a gyűjtemény darabjait. (greekreporter.com)

photo_camera Fotó: JACK GUEZ/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.