Elon Musk hét éven belül embereket küldene a Marsra

Elon Musk a 68. Nemzetközi Űrhajózási KongresszusonFotó: Peter Parks/AFP

A nagy szavak/ígéretek/fejlesztések világsztárja, Elon Musk az ausztráliai, 68.  International Astronautical Congress (Nemzetközi Űrhajózási Kongresszus) című rendezvényen megint nagy ígéretekkel állt elő, többek között:

  • Nemsokára rakétákon szállítaná az embereket nagyvárosok között, és egy London és New York közötti utazás csak 29 percig tartana.
  • 2024-től embereket küldene a Marsra, a szükséges űrrepülőket már jövőre el kezdenék építeni.

Mindkét cél érdekében a SpaceX egyetlen jármű, a 106 méter magas, 9 méter széles BFR építésére koncentrálna, ezzel szállítanák az embereket a Holdra és a Marsra, illetve városról városra, de a műholdakat is ezzel lőnék ki, és a BFR-rel látnák el az űrállomásokat is.

Fotó: Peter Parks/AFP

A BFR Musk utalásai alapján ennek a rövidítése: BIG FUCKING ROCKET.

Hogy mennyire reális egy Mars-utazás a közeli jövőben, arról itt írtunk. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.