Hagyományos orosz ügymenet: mielőtt felszólalt volna, letartóztatták Navalnijt

külföld
2017 szeptember 29., 09:29
comments 33

Van az úgy, hogy Alekszej Navalnij elindul valahova, de a házuk lépcsőházában megjelennek rendőrök, letartóztatják és elviszik. Általában akkor történik ez, amikor az ellenzéki orosz politikus kampányeseményen szólalna fel Vlagyimir Puytin ellen.

Most is ez történt, Navalnij maga is úgy számol be erről Twitteren, mint a szokásos ügymenetről. Navalnij egy Nyizsnij Novgorod-i rendezvényre indult. Rendőrök nemcsak az ő lakásánál jelentek meg, hanem állítólag elkezdték bontani Nyizsnij Novgorodban a színpadot is.

Navalnij indulna az elnökválasztáson, de az orosz hatóságok nem hajlandóak regisztrálni egy felfüggeszett börtönbüntetés miatt. Ami Navalnij szerint politikai indíttatású ítélet volt. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.