Kitaláció volt a nyíregyházi gyerekrablási kísérlet

Három napig tartó nyomozás után a rendőrség arra jutott, hogy nem történt gyermekrablási kísérlet Nyíregyházán. A rendőrséget az egyik nyíregyházi iskola képviselője szeptember 25-én riasztotta azzal, hogy a múlt héten Nyíregyháza egyik forgalmas pontján egy iskolából hazafelé tartó fiút két ismeretlen, gyalogosan közlekedő férfi szólított le azzal, hogy apja kérésnek megfelelően hazavinnék. A gyerekrablási kísérlet híre a Facebookon is terjedt.

A rendőrség nagy erőkkel kezdett nyomozni, és a polgárőrség bevonásával még fokozták is az oktatási intézmények környékén a rendőri jelenlétet.

Az adatgyűjtés során azonban nem merült fel semmilyen bizonyíték, ami igazolta volna a fiú állításait, pedig még a térfigyelő kamerák felvételeit is alaposan megvizsgálták. Ezért aztán törvényes képviselői jelenlétében újra meghallgatták a fiút, aki ekkor már beismerte, hogy az egész sztorit ő találta ki, csupán azért, hogy megmagyarázza, miért késett el otthon az iskolából jövet.

A rendőrség közleménye szerint a gyerek elmondása mellett minden egyéb adat, így a kamerafelvételek is minden kétséget kizáróan azt bizonyítják, hogy a valóságban nem történt gyermekrablási kísérlet, az eset idején a fiú a barátaival kosarazott az iskola sportpályáján. A rendőrség közleményében emellett mindenkit arra kért, hogy ne terjesszenek felelőtlenül bármilyen híresztelést a közösségi oldalakon, mert azzal adott esetben indokolatlan félelmet és pánikhangulatot kelthetnek. (Via Police.hu)