Kitaláció volt a nyíregyházi gyerekrablási kísérlet

Három napig tartó nyomozás után a rendőrség arra jutott, hogy nem történt gyermekrablási kísérlet Nyíregyházán. A rendőrséget az egyik nyíregyházi iskola képviselője szeptember 25-én riasztotta azzal, hogy a múlt héten Nyíregyháza egyik forgalmas pontján egy iskolából hazafelé tartó fiút két ismeretlen, gyalogosan közlekedő férfi szólított le azzal, hogy apja kérésnek megfelelően hazavinnék. A gyerekrablási kísérlet híre a Facebookon is terjedt.

A rendőrség nagy erőkkel kezdett nyomozni, és a polgárőrség bevonásával még fokozták is az oktatási intézmények környékén a rendőri jelenlétet.

Az adatgyűjtés során azonban nem merült fel semmilyen bizonyíték, ami igazolta volna a fiú állításait, pedig még a térfigyelő kamerák felvételeit is alaposan megvizsgálták. Ezért aztán törvényes képviselői jelenlétében újra meghallgatták a fiút, aki ekkor már beismerte, hogy az egész sztorit ő találta ki, csupán azért, hogy megmagyarázza, miért késett el otthon az iskolából jövet.

A rendőrség közleménye szerint a gyerek elmondása mellett minden egyéb adat, így a kamerafelvételek is minden kétséget kizáróan azt bizonyítják, hogy a valóságban nem történt gyermekrablási kísérlet, az eset idején a fiú a barátaival kosarazott az iskola sportpályáján. A rendőrség közleményében emellett mindenkit arra kért, hogy ne terjesszenek felelőtlenül bármilyen híresztelést a közösségi oldalakon, mert azzal adott esetben indokolatlan félelmet és pánikhangulatot kelthetnek. (Via Police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.