Sorosék pontról pontra cáfolták a nemzeti konzultáció állításait a „Soros-tervről”

2017 szeptember 29., péntek 19:26
407

Soros György alapítványainak, a Nyílt Társadalom Alapítványoknak a budapesti szóvivője a hvg.hu-nak elmondta, mit gondolnak a nemzeti konzultáció 7 kérdésében megfogalmazott, hamisabbnál hamisabb állításokról. Csontos Csaba nagy meglepetést nem okozott, elsőként ezek hangzanak el kérdésektől függően (de persze ki is fejti a válaszokat):

  1. „Ez egyáltalán nem igaz, több szempontból nincs értelme sem.”
  2. „Értelmezhetetlen kérdés, fals állítás.”
  3. „Teljesen nonszensz, Soros soha nem támogatta a kötelező elosztást.”
  4. „Ez is hamis állítás.”
  5. „Ez teljesen megalapozatlan állítás, ha ez így lenne, Soros György a saját elveivel, a jogegyenlőség elvével menne szembe.”
  6. „Teljesen légből kapott állítás.”
  7. „Alaptalan, ilyet nem írt.”
Fotó: Botos Tamás

Csontos szerint „az egészben az a szomorú, hogy azon kívül, hogy a kormány Soros Györgynek tulajdonított mondatokkal manipulálja az embereket, a hamis állításokkal az Unióba vetett bizalmat is aláássa”. Szerinte „olyan ellenségképet akar felépíteni magának a kormány – és ezt kommunikálni a lakosság felé –, aki nincs Magyarországon, nem része a politikai játszmáknak, nem szól vissza, nem megy bele a vitákba”.

„Könnyű célpontnak tekintik Soros Györgyöt, akinek az angolul írt esszéiből, könyveiből kiragadnak mondatokat, sejtve, hogy a lakosság nagy része nyelvtudás vagy érdeklődés hiányában nem fog ennek utánanézni”

– mondta Csontos a hvg.hu-nak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt