Szigorú vagy még szigorúbb rendeletet hoznak a bulinegyedre

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Jövő kedden tárgyalja a VII. kerületi képviselő-testület a Bulinegyed működésének szigorítását. A Magyar Nemzet szerint 14 pontos javaslatot dolgoztak ki, hogy megnyugtassák a helyieket. Ebben van olyan verzió is, hogy csak éjfélig lehetnek nyitva a szórakozóhelyek, aztán van olyan is, hogy  éjszakai nyitvatartási engedélyt csak a Király utca, az Erzsébet körút páratlan oldala, a Rákóczi út és a Károly körút által határolt területre lehessen kiadni a jövő héttől, és a képviselők dönthetnék el, hogy hajnali kettőig, négyig, hatig lehessenek nyitva a kocsmák. 

A szórakozóhelyeknek saját biztonsági őrt kell alkalmazniuk, tisztán kell tartani a járdát, be kell engedniük bárkit vécére az utcáról, és ha nyitva vannak az ajtók és ablakok, akkor nem szólhat zene bent. 

Sokkal nehezebb lesz új helyet nyitni, ahhoz ugyanis a társasházi közgyűlés hozzájárulása kell majd. Önkormányzati helyiségben pedig a jövőben nem lehet kocsmát nyitni. Az államnak egyébként évi hatmilliárdos bevétel hoz a bulinegyed. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.