A legrosszabb brazil csapat elkezdett nyerni, teljesen kiakadtak a szurkolók

sport
2017 szeptember 30., 11:23
comments 30

Az Ibis Sport csapata az elmúlt két évben egyetlen meccset sem nyert.  A brazil Pernambuco állam legalsó osztályában szereplő csapat idén viszont magára talált, három meccset is behúztak zsínorban, és vasárnap rekordot jelentő négy egymást követő győzelmük lehet, ha megverik a Centro Limoeirense csapatát. 

Más csapatoknál lehet, hogy örülnének ennek a szurkolók, de a hirtelen formajavulás az Ibis számos szurkolóját inkább elkeserítette. Úgy érzik, hogy a csapat identitása került veszélybe. Azaz, hogy ők a legrosszabb csapat a világon. 

A Ferroviário do Cabo elleni 1-0-ás győzelem után a játékosok el is mentek egy helyi bárba megünnepelni az eredményt, amikor szurkolók egy csoportja rontott rájuk, hogy követeljék, ne legyen több győzelem. A szurkolók vezére, Nilsinho Filho szerint a játékosok lerombolják épp a klub történelmét. 

Voltak szurkolók, akik a közösségi oldalakon követelték a vezetőség távozását. Attól félnek, hogy a klub elveszítheti ikonikus státuszát, és csak egyike lesz a néha nyerő, máskor veszítő alacsony ligás klubok között.

Az Ibisnek valóban régi történelme van: 1980 és 1984 között, három éven és 11 hónapon át például egyetlen meccset se tudtak megnyerni, amivel a Guinness-rekordok közé is bekerültek, mint a világ legrosszabb klubja. 

A klub egykori sztárja, a 10 év alatt mindössze egyetlen gólt szerző középpályás, Mauro Shampoo szerint a mostani játékosok lerombolják a nehezen felépített márkát. 

A klubelnök, Ozir Junior ugyanakkor nem ért egyet a szurkolókkal: fel szeretne jutni magasabb ligákba, egy ponton pedig az állami bajnokságot is megnyerni. Junior úgy látja, hogy a közelmúlt új igazolásainak köszönhetőek a győzelmek. Szerinte ma már nem ők a legrosszabb csapat a világon, elmúltak a nyolcvanas évek. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.