A rohingyák elleni támadások után Oxfordban levették a mianmari kormányfő portréját

A rohingyák elleni sorozatos támadások után az Oxford College-ban levették és raktárba tették Aun Szan Szu Kji mianmari kormányfő portréját.

Aun Szan Szu KjiFotó: YE AUNG THU/AFP

A Nobel-díjat is megkapó Aun Szan Szu Kji 2012-ben lett az Oxfordi Egyetem tiszteletbeli doktora, a 67. születésnapját is itt tartotta, mivel 1964 és 1967 között ebben az intézményben tanul politológiát, közgazdaságtannt és filozófiát.

A lépést azzal indokolták, hogy a hónap elején kaptak egy új festményt, amit időszakosan ki fognak állítani. A mianmari kormányfő fotója addig a raktárba kerül.

Bár eddig nem merült fel, hogy megfosztanák a díszdoktori címétől, de múlt héten az egyetem vezetése közölte, hogy különösen aggódik a rohingya kisebbség helyzete miatt. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.