A rohingyák elleni támadások után Oxfordban levették a mianmari kormányfő portréját

A rohingyák elleni sorozatos támadások után az Oxford College-ban levették és raktárba tették Aun Szan Szu Kji mianmari kormányfő portréját.

Aun Szan Szu KjiFotó: YE AUNG THU/AFP

A Nobel-díjat is megkapó Aun Szan Szu Kji 2012-ben lett az Oxfordi Egyetem tiszteletbeli doktora, a 67. születésnapját is itt tartotta, mivel 1964 és 1967 között ebben az intézményben tanul politológiát, közgazdaságtannt és filozófiát.

A lépést azzal indokolták, hogy a hónap elején kaptak egy új festményt, amit időszakosan ki fognak állítani. A mianmari kormányfő fotója addig a raktárba kerül.

Bár eddig nem merült fel, hogy megfosztanák a díszdoktori címétől, de múlt héten az egyetem vezetése közölte, hogy különösen aggódik a rohingya kisebbség helyzete miatt. (Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.