A rohingyák elleni támadások után Oxfordban levették a mianmari kormányfő portréját

külföld
2017 szeptember 30., 11:01
comments 53

A rohingyák elleni sorozatos támadások után az Oxford College-ban levették és raktárba tették Aun Szan Szu Kji mianmari kormányfő portréját.

photo_camera Aun Szan Szu Kji Fotó: YE AUNG THU/AFP

A Nobel-díjat is megkapó Aun Szan Szu Kji 2012-ben lett az Oxfordi Egyetem tiszteletbeli doktora, a 67. születésnapját is itt tartotta, mivel 1964 és 1967 között ebben az intézményben tanul politológiát, közgazdaságtannt és filozófiát.

A lépést azzal indokolták, hogy a hónap elején kaptak egy új festményt, amit időszakosan ki fognak állítani. A mianmari kormányfő fotója addig a raktárba kerül.

Bár eddig nem merült fel, hogy megfosztanák a díszdoktori címétől, de múlt héten az egyetem vezetése közölte, hogy különösen aggódik a rohingya kisebbség helyzete miatt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.