Fábry szerint a sorosozás csak arról szól, hogy Orbán az értelmiség helyett egy másik réteget tudjon megszólítani

POLITIKA
2017 szeptember 30., 09:32
comments 618
  • A humorista azért nem beszél mostanában a politikáról, mert megsínylik a barátságai. 
  • Gálvölgyi János a mai napig nem áll szóba vele. 
  • A mostani rezsim káderpolitikája, rongyrázása és az elszámoltatások elmaradása még őt is zavarja.
  • Fábry szerint a migránsozás és a sorosozás csak arról szól, hogy a Fidesz egy másfajta választókat tudjon megszólítani az értelmiség helyett. 

A műsorvezető a Blikknek beszélt arról, hogy az utóbbi időben azért nem adott közéleti témájú interjúket, mert úgy érzi, amit ezekről a témákról gondol, már elmondta. Nemrég felkérték egy páros interjúra Bödőcs Tiborral, akivel egyébként a politikai nézetkülönbségeik ellenére is jóban vannak, de nem volt kedve hozzá. 

Barátságok, emberi kapcsolatok sínylik meg, hogy megmerevedtek a politikai frontvonalak. Ennek első számú vesztese a kulturális élet. Én ezt a helyzetet nem szeretném tovább amortizálni” - magyarázta a visszavonulását Fábry. 

Azt mondta, a maga részéről betemette az árkokat, csinálja a Rádiókabarét, ahol szerinte nincs cenzúra, nincsenek politikai szempontok. Már Farkasházy Tivadarral is beszélgettek már az összeveszésük óta. Elmondása szerint egyedül Gálvölgyi János nem állt szóba vele:

„Egy megalázó helyzet volt. A gyártásvezető felhívta Gálvölgyi Jánost, aki annyit mondott: »Fábry? Ilyen nevet nem ismerek.«”

Attól még, hogy letettem a voksom a mostani kormányzat mellett, nem csukom be a szemem és a fülem. Finoman szólva is ízlésem ellen való a jelenlegi rezsim káderpolitikája, úrhatnámsága, rongyrázása vagy az elszámoltatások elmaradása” - modta a mai közéletről Fábry. 

Ugyanakkor örül Seuso-kincsek hazahozatalának, hogy nem bontották le a kitűnő akusztikájú Erkel Színházat, a Várkert Bazárnak, „és szuperül sikerült a vizes vébé, még akkor is, ha eszement drága volt”. 

Amikor megemlítették, hogy a 90-es évek elején még együtt poénkodott Soros Györggyel a kabaré színpadán, Fábry azt mondta, 

ez is egy ok, ami miatt manapság kevesebb a közéleti megnyilvánulása.

Egykoron azt hittük, a politikacsinálás értelmiségi feladat. Mára kiderült: nem az. A Fidesz az értelmiség körében rendkívül sok szavazót vesztett. Az egyszerű üzenetek, a migránsozás, a sorosozás viszont megszólít egy teljesen más típusú szavazóréteget. És ez Orbánnak jó, mert politikai hasznot hoz” - értékelte a jobboldal átalakulását Fábry. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.