Kijev szerint a hadgyakorlat után is Fehéroroszországban maradtak orosz katonák, Moszkva szerint nem

külföld
2017 szeptember 30., 16:01

Nemrég zajlott az elmúlt évtizedek legnagyobb orosz hadgyakorlata, a Zapad, (azaz Nyugat), ami során több tízezer orosz katona gyakorlatozott Fehéroroszországban. 

Az ukrán vezérkari főnök, Viktor Muzhenko szerint hiába ért véget a gyakorlat, nem minden orosz katona tért vissza a hazai támaszpontokra, hanem vannak, akik Fehéroroszországban maradtak.  

A vádakat szombaton tagadta az orosz fél, Igor Konashenkov tábornok szerint minden, a hadgyakorlaton részt vett orosz katona hazatért.  

Muzhenko a Reutersnek arról beszélt, hogy információik szerint az oroszok csak pár egységet vontak ki Fehéroroszországból, és már eleve abban hazudtak, hogy hányan vettek részt egyáltalán a hadgyakorlaton.

Konashenkov szerint viszont az ukrán parancsnok fantáziákat lát, és önmagában ez elég lenne ahhoz, hogy lemondjon a posztjáról. 

Fehéroroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy az utolsó, orosz katonákat szállító vonat szeptember 28-án hagyta el az országukat. (Reuters)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.