Az Apple 83 százalékban teljesítette a magyar hatóságok adatkéréseit

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A magyar hatóságok 2017 első félévében 29 kérelemben összesen 1328 Apple-készülék felhasználójáról kértek adatokat az Apple-től, írja a HVG a cég átláthatósági jelentésére hivatkozva. Ez 2016 második félévéhez képest döbbenetes növekedés, akkor 18 esetben mindössze 118 készülékre vonatkozóan kértek ki adatokat. Bár az is igaz, hogy 2015 második félévében pedig 31 kérelemben 1051 készülék adatait kérték ki.

Az átláthatósági jelentés néhány esetben azt is részletezi, hogy mire voltak kíváncsiak a hatóságok. Két készülék esetén a pénzügyi tranzakciókat is lekérték, 11 esetben a felhasználói fiókhoz tartozó azonosítókra, emailekre, fotókra, naptárbejegyzésekre voltak kíváncsiak.

Az igazi meglepetés, hogy - szemben az adatok kiadását a kérelmek megalapozatlansága miatt elutasító Google-lel - az Apple 29 kérelemből 24-et, a kérelmek 83 százalékát teljesítette is.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.