Komoly szigorítások jönnek a bulinegyedben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: botost/444.hu

Kedden szavaz az erzsébetvárosi képviselő-testület a bulinegyedet érintő szigorításokról, és simán lehet, hogy az eddigieknél sokkal szigorúbb feltételek mellett és csak korlátolt időszakaszokban tarthatnak majd nyitva a továbbiakban a VII. kerületi bulihelyszínek. 

A helyi Fidesz–KDNP 14 pontos javaslatsorát tárgyalják majd meg a képviselők, akiket a kerület lakosai tartanak nyomás alatt "az állandó kosz, zaj, bűz és bűnözés" miatt, de hallatja hangját a túloldal is: nemrég pultosok, vendéglátósok, kidobók vonultak utcára, hogy munkahelyeik megőrzése mellett demonstráljanak. 

A tervezet több verziót is felajánl azzal kapcsolatban, hogy meddig és milyen kondíciók mellett lehessenek nyitva a kocsmák. Van olyan elképzelés, ami szigorúan éjfélkor húzná meg a határt és Belső-Erzsébetváros legfrekventáltabb utcáin csak különleges engedély mellett engedné, hogy tovább nyitva legyenek a helyek, de olyan javaslat is asztalon van, ami szerint 2-ig, 4-ig vagy akár 6-ig is nyitva lehetnek a bárok. 

Bizonyos feltételeket minden körülmények közt garantálniuk kell majd a bulihelyeknek.

  • Kötelező lesz biztonsági őr alkalmazása utcafronton,
  • nyitott ajtók és ablakok mellett nem szólhat zene,
  • naponta többször takarítani kell az üzlet előtti járdaszakaszt,
  • új üzletnyitáshoz társasházi közgyűlési hozzájárulás szükséges, 
  • és a betérő vendégeknek minden körülmények közt engedélyezni kell a WC-használatot, még ha nem is fogyasztanak, vélhetően azért, hogy ne az utcát hugyozzák széjjel. 

"Jórészt konszenzusra számítok a bulinegyedről az előzetes tárgyalások után összeállított javaslatcsomag megtárgyalásánál (...)" - mondta a tervezettel kapcsolatban Vattamány Zsolt polgármester, aki szerint a döntések „a képviselők bölcsességére vannak bízva”. Neki nyílván lavíroznia kell a helyi lakosok (szavazói) és az évi 6 milliárdos állami-önkormányzati bevételt termelő vendéglátósok között. 

Az ellenzéki pártok is készülnek az ülésre. A Jobbik szigorítaná a nagy befogadóképességű szórakozóhelyek engedélyeit, az MSZP és a DK megengedőbb szabályokban gondolkodik, az LMP meglepő módon drasztikus vonalat képvisel: teljes Erzsébetvárosban éjféli zárórát rendelne el.  (MNO)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.