Már terjednek is az álhírek a Las Vegas-i tömegmészárlásról

külföld
2017 október 02., 12:28

Ahogy írtuk, egy 64 éves férfi helyi idő szerint vasárnap éjjel fesztiválozókra nyitott tüzet egy Las Vegas-i szállodából. A halálos áldozatok száma 50 fölé emelkedett, és legalább kétszáz ember megsérült.

link Forrás

 A közösségi oldalakon, ahogy ilyenkor szoktak, most is terjednek az álhírek és a kamu képek, a Buzzfeed pedig már össze is szedte ezeket. Néhányat, amiket semmiképp se higgyen el Amerika eddigi leghalálosabb ámokfutásáról, mi is megmutatjuk, a többit erre találja.

Sam Hyde egy komikus, nem egy tömeggyilkos

A férfi képe gyakorlatilag minden terrortámadásnál előkerül, nyilván most sem kerülhette el a sorsát. 

link Forrás

Nem, ez a 14 éves lányt nem keresik kétségbeesetten a szülei

A fotót valójában csak ellopták egy Instagram-fiókról.

link Forrás

Nem, ő sem tűnt el a lövöldözésben

Hanem egy mexikói gyilkossági ügy miatt keresik

link Forrás


Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.