Molnár Gyula: Nem mondok le, és egyelőre nem keresünk új jelöltet

POLITIKA
2017 október 02., 08:46
comments 159

Miután Botka László bejelentette a visszalépését, sajtótájékoztatót tartott Molnár Gyula, az MSZP elnöke.

Molnár megköszönte Botkának az elmúlt kilenc hónapnyi munkáját, az elmúlt időszak küzdelmeit. Az MSZP elnöke elmondta, azt ígérheti meg Botkának, hogy folytatni fogják azt a karakteres baloldali-szociáldemokrata politikát a pártban, amit ő hangosított fel.

Azt az egyértelmű döntést hoztuk, hogy nem hagyjuk magunkra a szavazóinkat, mondta el még Molnár.

Az MSZP most tárgyalódelegációt hoz létre, Molnár mellett Tóth Bertalan és Hiller István lesz még benne, és minden demokratikus ellenzéki párttal felveszik majd a kapcsolatot, elsőnek az egyéni körzetekről szóló megállapodásokról, az esetleges közös indulás lehetőségét csak később vizsgálják meg. A párt hétvégén választmányi ülést tart, és várhatóan még idén kongresszust tartanak. Molnár Gyula fogja továbbra is vezetni a pártot, kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem tervez lemondani.

Szomorú pillanat ez, ezt a menetet elvesztettük, de bízom benne, hogy a csatát nem fogjuk elveszíteni.

– mondta még el Molnár.

A sajtótájékoztatón részt vevő újságírók főleg arra voltak kíváncsiak, kikre utalt Botka, amikor arról beszélt, hogy a NER behálózta az MSZP-t is. Molnár erre elmondta, hogy 94 százalékban mindig egyetértett Botkával, de pont ebben a kérdésben nem, szerinte nem szabad belső vitákat ilyen politikai színezetben feltüntetni.

„Sajnálom, hogy ezt a mondatot a miniszterelnök-jelölt ma elmondta, kommentálni nem fogom, őt kéne megkérdezni.” - mondta még el Molnár, aki beszélt arról is, hogy nem szeretne támogatni a párton belül most semmiféle olyan belső mozgást, ami azt mutatja, hogy ez a probléma az átlagosnál súlyosabb. Botka visszalépése önmagában egy probléma, nem kell további problémákkal tetőzni, emlékeztetett a pártelnök.

Szerinte az MSZP amúgy be fogja bizonyítani a következő hónapokban, hogy a jelenlegi hatalom leváltásán dolgoznak. Egyelőre amúgy nem terveznek új miniszterelnök-jelöltet keresni, a fő hangsúly most a körzetekben lévő legalkalmasabb jelöltek kiválasztásán lesz. Egy közös miniszterelnök-jelöltben való gondolkodás lehetséges megoldás, mondta még el.

Molnár amúgy bízik benne, hogy Botka idővel belátja, nem belső árulásként, hanem a külső körülmények nem megléte okán alakult így minden, ahogy alakult.

Vannak belső viták, de ezek nem függnek össze azzal, hogy kinek mi a belső kötöttsége más politikai erőkhöz, mondta Molnár arról, hogy Ujhelyi István is lemondott, mert szerinte a Fidesz megszállta az MSZP-t.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.