Tavaly 135,1 milliárd forint tao-pénz ment a költségvetés helyett sportra

Arról ír az mfor.hu, hogy a 2016-os költségvetés tervezésekor a kormány úgy számolt, hogy társasági adóból sportcélú támogatás címén 64-69 milliárd forintot fizetnek a cégek, de a zárszámadási törvény szerint 135,1 milliárd forint lett a vége. Ezzel pedig a rendszer 2011-es indulása óta már 360 milliárd forintról mondott le a kormány a sportcélú támogatások miatt – írja a lap, ami szerint mivel az EU idén engedélyezte a rendszert, az összeg belátható időn belül több mint 500 milliárd forint lesz.

Orbán Viktor átadja a Puskás Suzuki Kupát a Honvéd játékosainak, miután a csapat az utánpótlás labdarúgótorna döntőjében 11-esekkel legyőzte a Puskás Akadémiát a felcsúti Pancho Arénában 2016. május 16-án.Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Az mfor.hu azt írja, mivel adókedvezményt nemcsak a sportcélú támogatások miatt lehet érvényesíteni, tavaly összesen 958 milliárd forintról mondtak le, szemben a büdzsé tervezésekor becsült 723-793 milliárddal. (mfor.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.