Tavaly 135,1 milliárd forint tao-pénz ment a költségvetés helyett sportra

POLITIKA
2017 október 02., 14:51
comments 199

Arról ír az mfor.hu, hogy a 2016-os költségvetés tervezésekor a kormány úgy számolt, hogy társasági adóból sportcélú támogatás címén 64-69 milliárd forintot fizetnek a cégek, de a zárszámadási törvény szerint 135,1 milliárd forint lett a vége. Ezzel pedig a rendszer 2011-es indulása óta már 360 milliárd forintról mondott le a kormány a sportcélú támogatások miatt – írja a lap, ami szerint mivel az EU idén engedélyezte a rendszert, az összeg belátható időn belül több mint 500 milliárd forint lesz.

Orbán Viktor miniszterelnök átadja a Puskás Suzuki Kupát a Budapest Honvéd játékosainak, miután a csapat az utánpótlás labdarúgótorna döntőjében 11-esekkel legyőzte a Puskás Akadémiát a felcsúti Pancho Arénában 2016. május 16-án.
photo_camera Orbán Viktor átadja a Puskás Suzuki Kupát a Honvéd játékosainak, miután a csapat az utánpótlás labdarúgótorna döntőjében 11-esekkel legyőzte a Puskás Akadémiát a felcsúti Pancho Arénában 2016. május 16-án. Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Az mfor.hu azt írja, mivel adókedvezményt nemcsak a sportcélú támogatások miatt lehet érvényesíteni, tavaly összesen 958 milliárd forintról mondtak le, szemben a büdzsé tervezésekor becsült 723-793 milliárddal. (mfor.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.