Helyi népszavazás lesz a bulinegyed éjszakai nyitvatartásáról

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután Erzsébetváros képviselő-testülete keddi rendkívüli ülésén nem támogatta azokat a javaslatokat, amik szigorították volna a bulinegyedben működő helyek éjszakai nyitvatartásának rendjét, befogadták a jobbikos Strummer János javaslatát. Így 12 igen, 4 nem ellenében úgy határoztak, hogy

helyi népszavazást kezdeményeznek az Erzsébet körút, a Király utca, a Károly körút és a Rákóczi út által határolt területen működő vendéglátóipari egységek éjszakai nyitvatartása ügyében.

Emellett döntöttek arról, hogy

  • az eredményesebb takarítás miatt az idén 150 millió forintot, jövőre 50 milliót biztosítanak takarítógépek, illetve köztisztasági feladatokat szolgáló haszongépjárművek beszerzésére. 
  • Új közterületi illemhelyeket is létesítenek a Kéthly Anna téren, a Reformáció parkban, valamint a Király-Kazinczy játszótéren. 
  • Az idén felújítják a Klauzál téri, a Bethlen Gábor téri, valamint a Rózsák terén lévő vécéket.

Emellett Belső-Erzsébetváros frekventált területein kezdeményezik állandó rendőri jelenlét biztosítását a kerületi rendőrkapitányságnál. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.