Helyi népszavazás lesz a bulinegyed éjszakai nyitvatartásáról

Budapest
2017 október 03., 15:46
comments 116

Miután Erzsébetváros képviselő-testülete keddi rendkívüli ülésén nem támogatta azokat a javaslatokat, amik szigorították volna a bulinegyedben működő helyek éjszakai nyitvatartásának rendjét, befogadták a jobbikos Strummer János javaslatát. Így 12 igen, 4 nem ellenében úgy határoztak, hogy

helyi népszavazást kezdeményeznek az Erzsébet körút, a Király utca, a Károly körút és a Rákóczi út által határolt területen működő vendéglátóipari egységek éjszakai nyitvatartása ügyében.

Emellett döntöttek arról, hogy

  • az eredményesebb takarítás miatt az idén 150 millió forintot, jövőre 50 milliót biztosítanak takarítógépek, illetve köztisztasági feladatokat szolgáló haszongépjárművek beszerzésére. 
  • Új közterületi illemhelyeket is létesítenek a Kéthly Anna téren, a Reformáció parkban, valamint a Király-Kazinczy játszótéren. 
  • Az idén felújítják a Klauzál téri, a Bethlen Gábor téri, valamint a Rózsák terén lévő vécéket.

Emellett Belső-Erzsébetváros frekventált területein kezdeményezik állandó rendőri jelenlét biztosítását a kerületi rendőrkapitányságnál. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.