Helyi népszavazás lesz a bulinegyed éjszakai nyitvatartásáról

Miután Erzsébetváros képviselő-testülete keddi rendkívüli ülésén nem támogatta azokat a javaslatokat, amik szigorították volna a bulinegyedben működő helyek éjszakai nyitvatartásának rendjét, befogadták a jobbikos Strummer János javaslatát. Így 12 igen, 4 nem ellenében úgy határoztak, hogy

helyi népszavazást kezdeményeznek az Erzsébet körút, a Király utca, a Károly körút és a Rákóczi út által határolt területen működő vendéglátóipari egységek éjszakai nyitvatartása ügyében.

Emellett döntöttek arról, hogy

  • az eredményesebb takarítás miatt az idén 150 millió forintot, jövőre 50 milliót biztosítanak takarítógépek, illetve köztisztasági feladatokat szolgáló haszongépjárművek beszerzésére. 
  • Új közterületi illemhelyeket is létesítenek a Kéthly Anna téren, a Reformáció parkban, valamint a Király-Kazinczy játszótéren. 
  • Az idén felújítják a Klauzál téri, a Bethlen Gábor téri, valamint a Rózsák terén lévő vécéket.

Emellett Belső-Erzsébetváros frekventált területein kezdeményezik állandó rendőri jelenlét biztosítását a kerületi rendőrkapitányságnál. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.