2,5 milliárdunkba kerül, hogy a közmédia lecsapott nemzetközi focitornák közvetítési jogára

media
2017 október 05., 09:27

8 millió eurót, átszámítva 2,54 milliárd forintot fizetett ki az MTVA a következő labdarúgó Európa-bajnokság és világbajnokság, és az új, jövőre induló UEFA Nemzetek Ligája meccseinek közvetítési jogáért - vette észre az mfor a közmédia honlapjára kitett szerződésekben.

Sportcsatornából pont van egy rakás Magyarországon, akár a kereskedelmi tévékre is rá lehetne hagyni a nagy tornák közvetítését, közpénzt spórolva ezzel. De nálunk még a Bajnokok Ligája, a magyar bajnokik vagy a Forma-1 közvetítési jogát is elhappolja a köztévé a kereskedelmi tévék elől. 

Kiderült az is, hogy mennyit fizetett az MTVA a Fradinak a nemzetközi meccseiért. Idén 36,7 milliót kapott a Ferencvárost működtető cég a köztévétől a hazai Európa-liga meccsekért. Ebből nem volt sok, csak kettő, mert a Fradi hamar kiesett.

Tavaly még jobb üzletet kötött a Fradi. Az MTVA a "BL vagy EL meccsek" hazai közvetítésért 44,3 millió forintot fizetett az FTC Labdarúgó Zrt.-nek. Egyetlen egy hazai meccsre költötték ezt, mert a Ferencvárost kiverte az albán ellenfele. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.