Kazuo Ishiguro nyerte a 2017-es irodalmi Nobelt

A Svéd Akadémia döntőbizottsága 2017-ben  a brit  Kazuo Ishigurónak ítélte az irodalmi Nobel-díjat. Kazuo Ishiguro 1954-ben született Nagaszakiban. A regényeket, novellákat és forgatókönyveket is író szerzőt többször is jelölték a neves Man Booker Díjra is, és 1989-ben meg is kapta azt az elismerést.

A Svéd Akadémia a délután egykor tett bejelentésében azzal indokolta az író jutalmazását, hogy Kazuo Ishiguro „hatalmas érzelmi erejű regényeiben a világgal való illuzórikus kapcsolatunk mélységét tárja fel”.

Korai regényei, mint A dombok halvány képe vagy A lebegő világ művésze Japánban játszódnak, későbbi alkotásai azonban sokkal inkább brit-központúak. Magyarul is megjelent, leghíresebb regényei a Napok romjai vagy a Ne engedj el..., 2015-ös regényét, Az eltemetett óriást pedig szintén pozitívan fogadta a közönség és a kritikusok is.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.