25. születésnapjára feltámasztották a legendás Thinkpadet

TECH
2017 október 06., 08:25
comments 71
Az új Thinkpad
photo_camera Az új Thinkpad Fotó: Lenovo

Az IBM 1992. október 25-én dobta piacra a kilencvenes évek meghatározó laptopját, a Thinkpadet. Az IBM pc-részlegét felvásárló Lenovo a 25. évfordulóra most újra piacra dobja. A dizájn a klasszikust idézi, kezdve a g-h-b gombok közti trackballal, aminél jobb navigációs eszközt azóta se találtak ki laptopra, egészen a halványkék enterig, aminél jobb megoldást azóta se találtak ki billentyűzeten. Igazából a Thinkpadről csak egy dolog hiányzott, de az valamiért az összes laptopgyártó közül csak a HP-nek jutott eszébe, és nekik is csak a kétezres évek elején: egy gomb, amivel le lehet kapcsolni az átkozott trackpadet, hogy írás közben ne ugráljon át más ablakokra a rohadt kurzor.

De most nem ez a lényeg, hanem hogy csütörtöktől újra áruljá a Thinkpadet a régről megszokott, elpusztíthatatlan kivitelben. Belül viszont rendesen a kor ígényeihez igazították a Core i7-es processzorral, a 16 GB rammal és az 512 GB-s SSD-vel, az USB C csatlakozóval és a HDMI porttal.

Cserébe rohadt drága lesz, most éppen akciósan 1899 dollár, félmillió forint az ára. Az USA-ban, vagyis itthon hétszáz alatt nem számolnék vele. (Via The Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.