25. születésnapjára feltámasztották a legendás Thinkpadet

Az új ThinkpadFotó: Lenovo

Az IBM 1992. október 25-én dobta piacra a kilencvenes évek meghatározó laptopját, a Thinkpadet. Az IBM pc-részlegét felvásárló Lenovo a 25. évfordulóra most újra piacra dobja. A dizájn a klasszikust idézi, kezdve a g-h-b gombok közti trackballal, aminél jobb navigációs eszközt azóta se találtak ki laptopra, egészen a halványkék enterig, aminél jobb megoldást azóta se találtak ki billentyűzeten. Igazából a Thinkpadről csak egy dolog hiányzott, de az valamiért az összes laptopgyártó közül csak a HP-nek jutott eszébe, és nekik is csak a kétezres évek elején: egy gomb, amivel le lehet kapcsolni az átkozott trackpadet, hogy írás közben ne ugráljon át más ablakokra a rohadt kurzor.

De most nem ez a lényeg, hanem hogy csütörtöktől újra áruljá a Thinkpadet a régről megszokott, elpusztíthatatlan kivitelben. Belül viszont rendesen a kor ígényeihez igazították a Core i7-es processzorral, a 16 GB rammal és az 512 GB-s SSD-vel, az USB C csatlakozóval és a HDMI porttal.

Cserébe rohadt drága lesz, most éppen akciósan 1899 dollár, félmillió forint az ára. Az USA-ban, vagyis itthon hétszáz alatt nem számolnék vele. (Via The Verge)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.