A honvédelmi miniszter nem árulja el, hogy hány embert sikerült toborozni

Van egy olyan szabály Magyarországon, hogy ha egy képviselő kérdez valamit egy minisztertől, akkor arra válaszolni kell. 

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő nemrégiben azt kérdezte Simicskó István honvédelmi minisztertől, hogyan sikerült az év elején meghirdetett toborzás, hányan jelentkeztek katonának, hányan bizonyultak alkalmasnak közülük és hány fővel kötött szerződést a honvédség. 

Simicskó István formailag válaszolt, hiszen írt valamit határidőre. Csak éppen egyik adatot sem árulta el. Szó szerint ezt írta:

Tisztelt Képviselő Úr! 

A széles nyilvánosságnak nyújtott rendszeres és korrekt tájékoztatásainkból remélhetőleg Ön — mint a honvédelem ügye iránt elkötelezett képviselő — is értesült arról, hogy a Magyar Honvédség toborzó kampánya elindult. Az elvégzett munka eredményei pedig magukért beszélnek. Úgy gondolom, hogy azt a célkitűzést, amelyet magunk elé állítottunk szakmai és össznemzeti összefogással képesek vagyunk elérni.

Simicskó István (öltönyben) Benkő Tibor vezérezredessel egy fegyvert tekint meg.Fotó: Illyés Tibor/MTI

A képviselő egyébként megkérdezte Pintér Sándor belügyminisztert is, hogy a határvadászok toborzása hogyan sikerült. Pintér képesnek bizonyult válaszolni a kérdésekre. Abból kiderül, hogy tavaly augusztus 24. óta 3666-an jelentkeztek, 1422-en bizonyultak alkalmasnak és 1132-en álltak szolgálatba közülük.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.