A honvédelmi miniszter nem árulja el, hogy hány embert sikerült toborozni

Több 444 videó?
Szeretném

Van egy olyan szabály Magyarországon, hogy ha egy képviselő kérdez valamit egy minisztertől, akkor arra válaszolni kell. 

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő nemrégiben azt kérdezte Simicskó István honvédelmi minisztertől, hogyan sikerült az év elején meghirdetett toborzás, hányan jelentkeztek katonának, hányan bizonyultak alkalmasnak közülük és hány fővel kötött szerződést a honvédség. 

Simicskó István formailag válaszolt, hiszen írt valamit határidőre. Csak éppen egyik adatot sem árulta el. Szó szerint ezt írta:

Tisztelt Képviselő Úr! 

A széles nyilvánosságnak nyújtott rendszeres és korrekt tájékoztatásainkból remélhetőleg Ön — mint a honvédelem ügye iránt elkötelezett képviselő — is értesült arról, hogy a Magyar Honvédség toborzó kampánya elindult. Az elvégzett munka eredményei pedig magukért beszélnek. Úgy gondolom, hogy azt a célkitűzést, amelyet magunk elé állítottunk szakmai és össznemzeti összefogással képesek vagyunk elérni.

Simicskó István (öltönyben) Benkő Tibor vezérezredessel egy fegyvert tekint meg.Fotó: Illyés Tibor/MTI

A képviselő egyébként megkérdezte Pintér Sándor belügyminisztert is, hogy a határvadászok toborzása hogyan sikerült. Pintér képesnek bizonyult válaszolni a kérdésekre. Abból kiderül, hogy tavaly augusztus 24. óta 3666-an jelentkeztek, 1422-en bizonyultak alkalmasnak és 1132-en álltak szolgálatba közülük.